Stovner kirke Trekkspillkonserter i Stovner kirke
Stovner kirke
Meget vellykket konsert søndag 4. februar kl 19.00!

Søndag 4. februar 2007 arrangerte Oslo og Akershus krets av NTL, (Norske Trekkspilleres Landsforbund) og Stovner Menighet sin årlige trekkspillkonsert i Stovner kirke. Årets utøvere var:

- Lena Rist-Larsen
- Mona Holm
- Rælingen Sanglag
- Trekkspillveteranene

Se reportasje m/bilder fra konserten på trekkspill.no.
SE BILDER HER!Lena Rist-LarsenLena Rist-Larsen
har spilt trekkspill i over 30 år. Hun er utdannet på fiolin og trekkspill fra Norges musikkhøgskole og debuterte i Aulaen i Oslo på trekkspill i 1996.

Lena har hatt et allsidig frilansliv, som orkestermusiker i bl.a. Kringkastingsorkesteret og Operaen, som pedagog ved flere kulturskoler, som teatermusiker ved Det Norske Teatret gjennom fem år og som utøvende solist og kammermusiker.

Våren 2007 er hun engasjert ved Oslo Nye Teater som trekkspiller i "Spellemann på taket".


Mona HolmMona Holm
Når vi snakker om Mona Holm, snakker vi om en verdensmester. Mona Holm har spilt torader i over 18 år og er regnet som en av verdens største talenter på dette instrumentet.

Hun er fra Sørskogbygda i Elverum kommune. Hennes store lidenskap er toraderen, og hun har lyst til å vise at toraderen også kan brukes til å spille musikk som ikke bare er til dans på lokalet. Her er noen av hennes mange meritter: Kjempesjansen på NRK1 TV, mottatt ”Gulmoens legat” på kr. 25000 under festspillende i Elverum, verdensmester på torader, Tyrol 2003, 8 gull i NM på torader og masse mer.

Har også et eget gammeldansorkester ”Mona’s” som har holdt det gående i 11 år. En musiker og låtskriver med trekkspill og torader som hovedinstrument. Spennede!

Rælingen SanglagRælingen Sanglag
Rælingen Sanglag er det eldste koret i Skedsmo kommune. De er ca. 30 korister, og fokuserer på kvalitet med samklang og harmoni i alt fra musikaler til folkeviser, og fra kirkemusikk til festviser. Et aktivt kor der sosialt samvær er viktig, men der det rent musikalske helt klart står i sentrum. Et spesielt kor som har en egen klang og bør høres!
Les mer på sanglagets egne websider.

TrekkspillveteraneneTrekkspillveteranene
Dette er trekkspillNorges topputøvere fra noen år tilbake samlet i et orkester. Orkesteret startet opp for 10-11 år siden og er stort sett selvforsynt med komponister og arrangører.
Orkesteret ledes av Alf Blyverket, kjent som studiomusiker på hundrevis av plateopptak og enda flere opptak i NRK, der han bl.a. har spilt i Willy Andresens orkester og Kringkastingsorkesteret. Arnstein Johansen, Sigurd Johannessen med flere, kjent fra radio og fjernsyn i en mannsalder er med her. De har nylig kommet med en rykende fersk CD!
http//home.no.net/ntlkons/