Startside

Reportasjer

CD utgivelse

Repertoar

Pekere

 
 

Mail oss

 Søk

Besøk siden 5/5-01
Hit Counter

Norske Trekkspilleres Landsforbund sin hjemmeside!

Trekkspillkonsert i verdensklasse - var det virkelig! 

 

Nok en gang har vi hatt gleden av å ha dem på besøk. Duoen Øivind Farmen og Jörgen Sundeqvist holdt en forrykende konsert på Strømmen! Alle som var tilstede fikk full valuta for at de hadde satt av en kveld til noe annet enn TV. Det var mange kjente ansikter å se, noe som gleder et arragørhjerte. 

Samspillet mellom de to solistene var fint før, nå virket de enda mer sammensveiset. Som et ungt medlem i klubben sa: "Det er ikke lov å spille sånn!" Heldigvis har vi alle forskjellige nebb å spille med, det er jo det som gjør det hele så fantastisk. 

Jeg ser hele tiden i media at det liksom må være med noe som en ikke er helt fornøyd med. Det er slik det skal være tror visst de fleste, og jeg vil ikke være sjuk; Det eneste måtte være litt mer dansbarhet i Pasodobler og Rumbaer. Så da er jeg vel inne i varmen tenker jeg og kan avslutte med hylle Øiving og Jörgen med en særdeles godt gjennomført konsert! 

 PROGRAM

Åpning ved Strømmen Trekkspillklubb

Tirsdagstrall       Kjell Harald Langhaug
Torsdagsvalsen  Sigurd Johannessen

Farmen og Sundeqvist:

Gotisk Suite   L. Böllmann
Slavisk dans nr. 10
   A. Dvorak
“Spansk dans” fra “La vida breve”
   M. de Falla
Ritornell
   T. Bjørklund
Pique-pocket  
E. Bouvelle
<?>               
Galla Rini
Para Mis Amigos   Andrew Walther

Pause

Jolly Caballero   P. Frosini
Serenata Primaverile
   P. Frosini
Muntre Melodier
   arr. V. Gridin
“I det fjerne lyder byen”  
arr. A. Sjalayev
Kubanske akvarell
   L. Fancelli
Toget  
W. Beltrami

Ekstranummer: Akrobaten   Arnstein Johansen


JÖRGEN SUNDEQVIST er født i Nyköping, Sverige den 19 april 1962.

Jörgen studerte ved Framnäs Musikkskole utenfor Piteå og studerte i tillegg til trekkspill kontrabass harmoni-, form- og gehørlære. 1979 dro Jörgen til USA og studerte hos den verdensberømte konsert-trekkspilleren og pedagogen Anthony Galla-Rini. Han utviklet sitt konsertrepertoar med både transskripsjoner og original samtidsmusikk for å etablere en karriere som konsert-trekkspiller, komponist, arrangør og pedagog.

Han har gitt både solokonserter og konserter i samspill med andre musikere i land som USA, Canada, England, Sverige, Norge, Russland, Finland, Danmark, Italia, Ungarn, Østerrike, Sveits, Frankrike, Skottland, Spania og New Zealand. 1981 gjennomførte Jörgen sammen med Galla-Rini en seks måneder lang konsertturne i store deler av verden. En Lp-plate ble også spilt inn i forbindelse med turneen.

Jörgen har opptrådt med trekkspill i mange unike og spesielle kombinasjoner som med kirkeorgel og som solist med symfoniorkestre. Han er brukes også flittig som kammermusiker og studiomusiker.

Han arbeider som pedagog ved musikkskolene i Örnsköldsvik og Härnösand samt ved Kapellsberg Folkhögskole. Mange svenska og amerikanske komponister har skrevet musikk spesielt til Jörgen. Kapasiteter som Johannes D. Degen, John Gart, Sven-Eric Johanson, Gunnar Holmberg. Han brukes også flittig som dommer ved konkurranser rundt om i verden. (Toppen av siden)

ØIVIND FARMEN er født 14. april 1972 i Tjølling, Vestfold

Konservatoriestudiene ble utført på Barratt Dues Musikkinstitutt (1991-1995) under Anders Grøthe. Her gikk han ut med beste karakter (1.0). Farmen har deltatt i flere konkurranser med topp resultater. Foruten adskillige norske mesterskap har han også vunnet i de anerkjente konkurransene i Klingenthal, Tyskland. Ikke minst ble han verdensmester i "Trofée Mondial de l'accordion" i Spania 1996.

Konserter med et bredt repertoar i inn- og utland er en viktig del av Farmen's virke. Foruten Norge, har han holdt konserter i Finland, Sverige, Danmark, Russland, Ukraina, Spania, Frankrike og Jugoslavia. Han har også deltatt i flere fjernsynsprogram og radioproduksjoner av ulik karakter i Norge og Danmark. For øvrig er han jevnlig med på skolekonserter for Rikskonsertene, ulike teaterproduksjoner, studioproduksjoner samt at han spiller til dans med orkesteret "Baluba".

I 1995 ga han ut CD'en "Baroque" som inneholder Barokkmusikk. Verkene er originalt for cembalo og skrevet av Bach, Scarlatti og Händel. Kritikkene var svært positive: "Glimrende teknikk med helstøpte tolkninger" (terningkast 5). Farmen samarbeider med komponister om nye verker for å utvide repertoaret til instrumentet. Blant annet har Håkon Berge komponert "Girlander".

Foruten å være frilansmusiker, har han siden 1995 vært engasjert ved Musikkonservatoriet i Trondheim hvor han underviser i akkordeon og kammermusikk. <Øivinds hjemmeside> (Toppen av siden) 

 

S
t
r
ø
m
m
e
n

T
r
e
k
k
s
p
i
l
l

K
l
u
b
b

Accordion Evergreen Ring
[ Join Now | Ring Hub | Random | << Prev | Next >> ]

Målet er ikke noe i seg selv. Det er veien
som er opplevelsen!